Výstava Mladý remeselník mala malé jubileum

16.11.2004 Celý región

Stredné odborné učilište (SOU) stavebné v Košiciach malo najkrajšie aranžovaný stánok na 10. ročníku výstavy Mladý remeselník v Prešove. Na podujatí porota 1...
Stredné odborné učilište (SOU) stavebné v Košiciach malo najkrajšie aranžovaný stánok na 10. ročníku výstavy Mladý remeselník v Prešove. Na podujatí porota 10. novembra takisto nositeľov cien za najlepšie prezentované výrobky.

Združená stredná škola (ZSŠ) poľnohospodárska v Bardejove získala prvenstvo v kategórii drevo - kov za záhradnú súpravu a ZSŠ odevná a textilná v Košiciach v kategórii textil za komplet módnych doplnkov. Víťazom súťaže zručnosti v učebnom odbore stolár sa spomedzi desiatich SOU a ZSŠ stal reprezentant SOU stavebného z Michaloviec Milan Šimko.
Tradíciu založilo a udržiava ako organizátor SOU stavebné v Prešove.
Po prvýkrát sa na ňom zúčastnili ako vystavujúci hostia z podobnej školy v poľskom meste Tarnow.
Vystavené výrobky z dreva, kože a iných materiálov boli voľne predajné pre návštevníkov výstavy. Okrem toho bola v trojdňovom programe do 11. novembra výmena skúseností výchovných poradcov z uvedených škôl, módne prehliadky a iné sprievodné kultúrne akcie.
\"Chceli sme dokázať, že remeslo má predsa len zlaté dno a bez remeselníkov si dnešný život nedokážeme predstaviť, \" uviedol k prehliadke riaditeľ SOU stavebného v Prešove Štefan Cmar. Dodal, že ako organizátori nemajú s účasťou problémy \"už posledných päť rokov\". Kapacitné možnosti ich objektu sú asi pre tridsiatich vystavovateľov. \"Tento ročník sme ich mali dvadsať päť, \" spresnil Cmar.
Podujatie už nemá obdobu na Slovensku. \"Zachovávame tradíciu aj preto, lebo mladí ľudia potrebujú takú verejnú prezentáciu aj ako motiváciu a zároveň je to pozvánka do našich zariadení pre žiakov základných škôl, \" dodal.
(jj)
 

Vyberte región

mark